ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνετε όλα τα υλικά για τη βάση, μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής, και ελαστική
ζύμη. Την αφήνετε για μισή ώρα και στο διάστημα αυτό, ετοιμάζετε τη γέμιση.
Κόβετε τα καρότα και τα πράσα σε ροδέλες και τα βράζετε, μέχρι να μαλακώσουν,
σε αλατισμένο νερό.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τις ελιές. Στραγγίζετε τα καρότα και τα πράσα,
τα οποία τα πατάτε με τα χέρια μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά. Ανοίγετε τη ζύμη,
σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού και το στρώνετε σε μια (λαδωμένη) ταρτιέρα, διαμέτρου
30 εκατ. Σηκώνετε το φύλλο στα τοιχώματα της ταρτιέρας και αφού ανακατέψετε όλα
τα υλικά της γέμισης, τα τοποθετείτε μέσα στην τάρτα.
Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 1 ώρα. |