Mήλα κομπόστα με γλάσο ταχινιού



 

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μήλα Grand Smith
  • 1 λίτρο νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 300 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε, κόβουμε στη μέση και ξεσποριάζουμε τα μήλα. Τα τρίβουμε με το λεμόνι. Με τη ζάχαρη και το νερό κάνουμε ένα σιρόπι, προσθέτουμε τη βανίλια και εκεί μέσα βράζουμε τα μήλα. Μόλις τα μήλα βράσουν, τα βγάζουμε να στραγγίσουν και τα κρατάμε ζεστά. Σε ζεστό σιρόπι από αυτό που βράσαμε τα μήλα, σε αναλογία 1σιρόπι προς 1 ταχίνι, ανακατεύουμε γρήγορα και δυνατά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έτσι αποκτούμε ένα γλάσο ταχινιού. Στη μέση ενός πιάτου, στο οποίο έχουμε σκορπίσει κανέλα, τοποθετούμε ένα μήλο και από πάνω ρίχνουμε γλάσο ταχινιού να το σκεπάσει και σερβίρουμε.