Mπακαλιάρος πανέ


ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ. ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο σε μακρόστενες λωρίδες
  • 80 γρ. Παρθένο Σησαμέλαιο
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Για την πανάδα

  • 2 αυγά
  • αλεύρι
  • 100 γρ. γαλέτα
  • 100 γρ. σουσάμι
  • 100 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λειώνουμε το σκόρδο με το Παρθένο Σησαμέλαιο και μαρινάρουμε το ψάρι για 3 ώρες. Χτυπάμε τα αυγά. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, τη γαλέτα και το σουσάμι. Αλευρώνουμε ελαφρώς τα φιλέτα του μπακαλιάρου, τα βουτάμε στο αυγό και μετά τα ντύνουμε με την πανάδα. Τα τηγανίζουμε σε ελάχιστο (1εκ.) καυτό Παρθένο Σησαμέλαιο, τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε με σαλάτα παντζάρι.