Σαλάτα - σάλτσα χούμους


ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. ρεβίθια βρασμένα με το ζωμό
  • 2 κουταλιές Μακεδονικό Ταχίνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Χυμό δύο λεμονιών
  • 1 κουταλιά μαϊντανό
  • Λίγο πάπρικα
  • Παρθένο Σησαμέλαιο όσο πάρει
  • Αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κάνουμε πουρέ τα ρεβίθια. Σ΄ ένα μίξερ χτυπάμε τον πουρέ με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ταχίνι, προσθέτοντας σταδιακά το ζωμό των ρεβυθιών, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας επίσης σταδιακά και το χυμό των λεμονιών μέχρι τα υλικά μας να γίνουν μια πηχτή κρέμα, στην όξινη γεύση που επιθυμούμε. Σερβίρουμε σε μπωλάκι και γαρνίρουμε με μαϊντανό και πάπρικα.