¦
 

 

Το Παρθένο Σησαμέλαιο είναι λάδι υψηλής διατροφικής αξίας και εξαιρετικής γεύσης. Μπορει να χρησιμοποιηθεί κανονικά στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Έτσι, αξιοποιείστε το:

  • Ωμό στις σαλάτες, αφού αντιμάχεται την πικράδα των πράσινων λαχανικών, το λεπτό άρωμά του ταιριάζει με τα λευκά λαχανικά και ταυτόχρονα προσφέρει ελαφρά τη γεύση του σησαμιού.
  • Για να μαρινάρετε λευκά κρέατα (κοτόπουλο, χοιρινό) ή οστρακόδερμα (γαρίδες, καραβίδες, αστακούς, καβούρια).
  • Σε ζύμες και σε παρασκευές ζαχαροπλαστικής όπου συμμετέχουν ξηροί καρποί, αφού προσφέρει την ευχάριστη γεύση του σησαμιού και ενισχύει τα αρώματα των υπολοίπων υλικών.
  • Τέλος, αξίζει να το δοκιμάσετε στα τηγανιτά, αφού διαθέτει μοναδική αντοχή, δηλαδή δεν καίγεται και δεν καπνίζει και προσδίδει στο τηγανισμένο προϊόν τραγανή επιδερμίδα και ξεχωριστό άρωμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως!!!

Τηγανίστε με τον παραδοσιακό τρόπο σε τηγάνι και χρησιμοποιείστε μικρή ποσότητα σησαμελαίου. Η επιφάνεια των τηγανιτών να μην καλύπτεται από λάδι και να είναι όσο πιο στεγνή -χωρίς νερό-γίνεται (ιδιαίτερα οι πατάτες) , έτσι ώστε να αποφύγετε το άφρισμα.

Για περισσότερες συσκευασίες κάντε κλικ