ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τις γαρίδες και κρατάτε τα τσόφλια και
τα κεφάλια. Αλατοπιπερώνετε τις καθαρισμένες γαρίδες και τις
μαρινάρετε με άνηθο, μοσχολέμονο ( lime ) και σησαμέλαιο. Σε βαθιά και βαριά κατσαρόλα σοτάρετε - μέχρι να
ροδοκοκκινίσουν - με σησαμέλαιο τα τσόφλια και τα
κεφάλια και προσθέτετε τις καραβίδες ολόκληρες.
Στη
συνέχεια προσθέτετε τα λαχανικά και συνεχίζετε το
σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν. Σβήνετε με ούζο, προσθέτετε
το κρασί και τον πελτέ, σκεπάζετε με νερό και αφήνετε
να βράσουν για 35 λεπτά, ξαφρίζοντας συνεχώς.
Στραγγίζετε
τη σούπα από τα τσόφλια, τα κεφάλια και τις καραβίδες,
την αλατοπιπερώνετε και τη διατηρείτε ζεστή σε χαμηλή
φωτιά. Καθαρίζετε τις καραβίδες και προσθέτετε την
ψίχα τους στη σούπα. Περνάτε στα καλαμάκια τις μαριναρισμένες
γαρίδες και πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και το σησάμι.
Τοποθετείτε
τα σουβλάκια πάνω στη σχάρα και τα ψήνετε στο φούρνο
στους 180 C για 10 λεπτά. Σερβίρετε τη σούπα με τις
καραβίδες σε βαθύ πιάτο. Προσθέτετε από μία κουταλιά
κρέμα γάλακτος και τοποθετείτε χιαστή πάνω στο πιάτο
τα καλαμάκια με τις γαρίδες. |