Με το νερό και τη ζάχαρη κάνουμε ένα σιρόπι το οποίο
κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις πάρει βράση. Καβουρδίζουμε
το σιμιγδάλι στο Παρθένο Σησαμέλαιο μέχρι να πάρει
χρώμα και μέσα ρίχνουμε και ανακατεύουμε το κακάο.
Προσθέτουμε αμέσως το σιρόπι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε
σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά
και φουσκώσει ο χαλβάς. Σερβίρουμε τον χαλβά σε φόρμα
του κέικ ή σε ταψάκι, σκεπάζοντάς τον με μεμβράνη
μέχρι να κρυώσει.