|
Oι
σπόροι του σησαμιού διαφέρουν στο μέγεθος, το χρώμα και
το πάχος του φλοιού, ανάλογα με την ποικιλία. Το έλαιο,
η πρωτείνη και οι υδατάνθρακες είναι τα κύρια συστατικά
του σησαμιού. Η υψηλή ενέργεια που παρέχει το σησάμι,
οφείλεται κυρίως στο έλαιο του. Το σησάμι περιέχει μικρή
ποσότητα υδατανθράκων, αλλά αρκετά υψηλή ποσότητα διαιτητικών
ινών. Σε σχέση με τα μέταλλα, το σησάμι είναι εξαιρετικά
πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο και σίδηρο, σε αντίθεση
με το ρύζι και το σιτάλευρο, τα οποία είναι φτωχές πηγές
των μετάλλων αυτών. |